Andre - percussie

andre

Starting out on the clarinet, this multi instrumentalist masters the sax, guitar, bass, and keys, yet stuck with percussion (for now). The catching fire & passionate dedication that Cherokee plays conga’s, bongo’s, timbales & other (electronic) percussive instruments, caused him also 2 be known as The Power or Passion Percussionist.

 

Wouter - basgitaar

wouter

Vanaf mijn 12e jaar ben ik begonnen met gitaar spelen. Met 3 akkoorden een schoolbandje begonnen. Uiteindelijk toch maar wat lessen genomen (o.a. van Hans Vermeulen). Op mijn 16e ben ik overgestapt naar de basgitaar; we kregen namelijk een betere gitarist in ons schoolbandje. De muziekstijlen die ik gespeeld heb variëren van soul, underground, rock tot funk. Ik kan iedere stijl waarderen, maar ik heb een nadrukkelijke voorkeur voor jazzfunk van bands als Incognito en Brand New Heavies en de soulachtige groove van Earth Wind & Fire. Absolute topbassist vind ik Stanley Clark. Ik heb met veel goeie, prettige en minder prettige (ego trippers) muzikanten gespeeld. In FunkyCrew heb ik eindelijk een stel mensen (vrienden) gevonden waarmee muziek maken alleen maar plezier is.

Wouter’s gear:

  • Mike Lull M5V vintage jazzbass
  • EBS TD 650 (top)
  • EBS 410 cabinet
  • Line 6 XT Live Bass Pod

Ilona - keyboards

Ilona

Ik ben op mijn 9e jaar begonnen met muziek maken, eerst een tijdje orgelles gehad, maar al snel de moderne kant op gegaan met de keyboards. Heb van mijn 15e tot recent gedemonstreerd voor de verschillende keyboard- en orgelmerken (Yamaha, Wersi enz.). Ben nu al een tijdje full time met mijn vader aan het werk in onze muziekzaak ´Haenen muziek´annex muziekschool in Voorburg. Heb jaren meegedraaid op het North Sea Jazz en op de Music & Harmony. Véél muzikanten ontmoet, véél geleerd en zou me een leven zonder muziek níet kunnen voorstellen. Geef nu muziekles en instructielessen voor de bediening van de verschillende keyboards. Hou van alle soorten muziek, maar heb het meeste met fusion, funk en jazz. ( Earth, Wind & Fire, Incognito, Casiopea, Weather Report, Al Jarreau, Stevie Wonder, Bob James, George Duke, Dave Grusin ) Mijn equipment: Yamaha Motif XF7, Yamaha Tyros 5.

Niek - gitaar

niek

Gitarist met een zachte G. Muzikant van de bovenste klank. Onafscheidelijk van zijn trouwe Blade gitaar.

Hoewel hij het ook wel eens met een Gibson, Fender of Ibanez op een akkoordje gooit. Speelt in binnen- en buitenland maar voelt zich thuis bij Funky Crew.

 

 

Theo - drums

theo

Vanaf mijn 16e jaar speel ik slagwerk en ik heb er nog steeds veel plezier in. Dit zijn de bandjes waar ik in gespeeld heb. Straight , Threshold , Frantic , Christian Cover band ,Wanders band , Cartune , Night Cruise , Decoy and the trap , Barkeys band. Een aantal drummers die ik goed vind , Dave Weckl , Steve Gadd , Sonny Emory , Harvey Mason. Mijn muziek voorkeuren zijn : fusion , soul , funk bijv Chaka Khan , Dave Weckl band , Casiopea , Fourplay , Ingognito , Earth Wind & Fire , Stevie Wonder , e.a Ik speel op Pearl Masters met Zildjian cymbals Het spelen met Funky Crew is een genot , lekker strak en fijne mensen ( vrienden ) om mee te werken.

Kathleen - zang

kathleen

In 1964 geboren in Paramaribo en al vanaf 2 jaar aan het dansen en zingen; tijdens feestjes was ik niet van de dansvloer af te slaan en het nazingen van alle nummers op de hitlijst is mijn lust en mijn leven. Op de lagere school vaak meegedaan met talentenjachten en musicals. Het zingen en teksten schrijven doe ik gelukkig nog steeds en hoop nog lang daarmee door te gaan. Ik ben met zingen in bandjes begonnen bij een familiebandje van mijn neef Rudy. Familiefeestjes opleuken, ook al repeteerden wij vaker dan het verzorgen van optredens. Mijn neef, een perfectionist en goede muzikant, gaf altijd de toon aan en zorgde voor een groot deel ook voor de saamhorigheid in de band. Het repertoire bestond uit soul, soca, merengue, funk. Daarna heb ik bij een vriend in een reggae bandje backing gezongen en heb daar ook echt wat ervaring opgedaan. Reggae is best een apart genre. Die Bob Marley was echt een genie, qua teksten en zeker qua muziek. Na wat freelance werk ben ik terecht gekomen bij Decoy en jaren later bij Funky Crew. Funk, soul, blues, dat is toch meer mijn ding. Funky Crew "one big Family".

Ramon - zang

ramon

Muziek is altijd een passie geweest in mijn leven maar techniek ook. Als kind haalde ik al van alles uit elkaar, in elkaar was toen nog wel een probleem (nu niet meer hoor!). Later was ik voornamelijk dan ook geinteresseerd in de techniek rond muziek. Daarom ben ik blij dat ik de twee heb weten te combineren hier bij FunkyCrew. Op mijn zestiende ben ik begonnen met zingen, of eigenlijk moet ik zeggen karaoken. Ik deed dat toen in het Studio Correct Café in Rotterdam, maar het presenteren was toch ook heel leuk dus al gauw was ik te vinden als presentator bij karaoke show op wielen. Na enkele jaren het land te hebben doorkruist met een aanhanger vol karaoke besloten het rustiger aan te doen; 7 jaar karaoke gepresenteerd in een restaurant in Zoetermeer (dat scheelt een hoop gesjouw!). Na in totaal 14 jaar begon karaoke behoorlijk te vervelen. Dus toen de kans zich voor deed mijzelf aangesloten bij de Funkycrew. Voornamelijk als technicus maar ik kan & mag gelukkig ook wel eens de andere kant van mijzelf laten zien.

Wietske - zang

wietske

Sinds begin 2012 maak ik deel uit van Funky Crew, en geniet ik van het swingende Soul en Funk repertoire. Het is absoluut een feestje om met deze band te spelen! Als kind was ik altijd aan het zingen en zat ik achter de piano. Ik was in elke schoolvoorstelling te vinden en stond overal op de bühne. Al vroeg begon ook het schrijven van eigen nummers en de liefde voor mooie, kleine liedjes. Deze breng ik nog steeds graag samen met pianist en muzikant Robbert Becker ten gehore. Ik heb in allerlei bands gespeeld, waaronder een lange tijd in de hardrock formatie " Desire". Met deze band bereikte we de 2e plaats in de finale van Noord Hollands Glorie in de Melkweg. Ook brachten we een cd uit. In de loop der tijd heb ik in meerdere Pop/Funk en Jazz bands gezongen en werkte ik mee aan verschillende muzikale projecten. Vorig jaar zong ik backing Vocals bij Rudy Bennet in het programma De Wereld Draait Door.

Mijn muziekinteresse is zeer breed. Ik luister graag naar te gekke zangeressen, zoals Beth Hart, Annie Lennox, Adèle, Tori Amos, Jill Scott, Treintje Oosterhuis, Angie Stone, Chaka Khan, Anastasia, Donna Summer, en zo kan ik nog even doorgaan. Maar ook naar bijvoorbeeld, Coldplay, Stevie Wonder, K's Choice ,John legend, Blof, Earth Wind and Fire, Sting, Racoon, Kwabs … en nog veel meer! Ik heb zangles genoten van o.a Lils Mackintosh en Desiree Manders. Naast zangeres, ben ik Voice-over en spreek ik commercials en audio visuele producties in.

Funky Video's

Benieuwd hoe we er op het podium uitzien? Check hier wat video's

Funky repertoire

Check hier welke disco, funk en soul hits wij spelen

Funky people

We willen ons graag aan je voorstellen. Wie is wie?